SaHaBaT IsTiMeWa

Sunday, January 24, 2010

kena BTN kat Warisan Sembilang, Kuala Selangor

Adoi..penin kepalaku..bukannya sebab ape, kite kena p BTN lak..adoiii, sedih memikirkan untuk meninggal anak2 n hubbyku.

Ni bukan kali pertama kite dipanggil, ni dah masuk kali ke 3, bukannya tak pergi sebab ape, kali pertama kite ngandung anak yg pertama..time tue dah 7 bulan..hubby kite tak bagi p..kang p kang derhaka pada suami lak, ye tak? kali kedua lak dia baru 2 bulan..nyusu badan..sedih nak tinggalkan n hubby akite kate lak, baby kecik lagi..kali ni kite dapat kat Warisan Sembilang, Kuala Selangor..

Ni kali ketiga sib baik anak kite yg kedua nih dah lapan bulan lebih..tapi dia masih nyusu badan..kite penin camne nak perah susu gantung ni, persoalannya nak simpan kat ne? kang kalu bawak beg cooler tue leh tahan lame ke? penin2..ade sesiapa yang leh tolong?

6 comments:

Mama_Aqish said...

mesti rindu giler nanti...

Diana Jamil said...

biler kn g?ala ciannya bb...kn perah dari skang utk wat stok sms akak xde...
ms kat sn kalo bole perah juga..n kalo bole mtk hubby dtg bwk baby n pick ur BM...tp kalo xle gak perah simpan kat peti ais kantin tu la...kalo x, perah buang gitu jerla...kalo xperah kang susu nnt jd kurang lak..

Orked said...

ye ler mama aqish..kite tak penah bpisah ngan anak2..

Ida_Iara said...

betul ckp diana tu..perah tetap kena perah..klu dpt simpan sgt la bernasib baik.klu bleh survey la dl condition tmpt tu.ade peti ais x. biasa time BTN tak diizinkan ade tetamu kecuali keadaan betul2 memerlukan disebabkan jadual yg agak padat.saya pun penah tgglkan bb ms dia still BF..utk induksi 2weeks..BTN 1week.mmg la sedey tapi kena kuat semangat la.klu tggh lagi kut akan dtg terkena time ade bb baru lak cmne kn?tabahkan diri yuk!

Diamilikku said...

ayo....su dah suffer gi BTN masa tgh peknen..tapi jeles gak bila tgk semua buat aktiviti yang menyeronokkan...yg tak syoknya hp tak leh dibawa...nasib baik le pegi BTN sama2 ngan hubby..so tiap2 hari duk ngadap muka tu je lah

Orked said...

betul tue, kalu tangguh2 mane tau kot2 ade yg ke 3 lak ye tak? sampai tua ler x dpt anjakan gj sbb x p btn.

sedih mmg sedih tp ni pn demi dorang gak ye tak ida n diamilikku.

Tue ler x tau kt cni ade peti ais x? kalu ade alhamdulillah lerr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails