SaHaBaT IsTiMeWa

Friday, November 30, 2012

Semakin bijak...


(gambar : mase belom pandai jalan)


Cerita pasal puteri kecik saya Nur Afiqah Qasrina yang akan mencecah 1 tahun 3 blan pada 11/12/12 nanti..tersenyum sendiri bile teringat keletahnya yang manja, memang manja sangat sikecik dengan saya.

Hari ke hari dia semakin bijak serta laju mengatur langkah. Antara benda yang Afiqah dah pandai dalam umurnya skang adalah :

  1. Afiqah start berjalan laju tanpa dipimpin umur 1 thn 2 bulan
  2. Masih menyusu ibu sepenuhnya
  3. Banyak perkataan yang dia da pandai sebut ..ibu, abah, kakak dia sebut tatak, nek, tuk, pokok , BALL, BEAR, kalu tgk ikan kat tv dia sebut FISH, mak mah (mak ngah) sonok kan bile ank pndai bcakap..
  4. Bunyi motor posmen pun dia kenal, siap sebut MEN…tgh bebuai tu..neneknya puas dok pikir MEN, ape la MEN tu..oo POSMEN..heheh
  5. Potpot bunyi uncle roti pn dia tau dia akan panggil TI…
  6. Kalu nak susu dia sebut MEK (susu gantung)…sebb mase anak no 2 dlu time nak menetek dia cakap nk MEMEK, jadi sya pn terus praktikkan untuk Afiqah..hee
  7. Suka memanjat gril…mcam boboi..tinggi pulak tuuu

Ibu doakan Nur Afiqah Qasrina terus membesar dengan cemerlang, jadi anak yang solehah dan taat kepada suruhannya



1 comment:

MystoryPic said...

Perkembangan anak2 yg sihat mmg membahagiakan ibu ayah kan... semoga baby sentiasa sihat selalu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails