SaHaBaT IsTiMeWa

Wednesday, February 23, 2011

Peknen 3 Bulan

Gambar : Sumber Google


Alhamdulillah, syukur kepada Tuhan Yang Maha Esa kerana mengurniakan kami lagi cahayamata..mudah2an smuanya dipermudahkan..Alhamdulillah kami bakal memperolehi cahayamata yang ketiga mgkin dalam bulan 8, kalu kiraan kite betul la..



Sebenarnya kite n hubby memang merancang nak baby dalam tahun 2011..syukur sebab impian kami termakbul jua..memikirkan anak kami yg kecil sudah hampir besar..tapi rase dorang masih kecil..kadang2 takut jugak..bukan takut ape, takut terabaikan dorang, takut tak dapat berikan dorang kasih sayang yang sama dan rata..takut sgt2..tapi Alhamdulillah buat mase ini rasenya tiada ape yg kurang untuk mereka berdua..insyaallah selagi ibu dan abah termampu kami akan buat yang terbaik untuk kakak n adik.



Berbalik pada kandungan ku, kandungan ni masih lagi pada peringkat awal..baru cecah 3 bulan..berat skg pun dah cecah 50 kg..time peknen ni la bole gemukkan badan..kalu tak ramai cakap kite kurus..org cakap anak da 2 pun ko kurus..camne nak jd kurus cam ko..ntah, mkn byk2 pun badan tak moh naik nak buat camne…skg tggu je le kenaikan berat badan kite..toingg!..



Dah 3 bulan pun kite masih blom p check up..tggu la prt besar sikit..sbb budak berdua ni pun kandungan 7 bulan baru kite daftar kat spital..untuk tempoh skg Cuma cek kat klinik panel je..tapi ari tu p klinik panel, cakap nak scan..sbb kite mmg x pernah scan dari mula peknen..saje je nak tau sbb ri tu kite terpelecok n pastu tergolek skit..ntah ngape ntah doktor tu cakap kandungan 5 bln ke atas baru bleh scan..tu pun pakar je yg bole buat..abis doktor tu tak pakar ke? tapi mase budak 2 org ni dulu bole je scan…mmm..biar ler..tggu la 5 bln..trus daftar kat spital..



Sepanjang peknen ni pun tiada alahan..same macm mase peknenkan kakak n adik dulu la..kakak tahun 2007 n adik tahun 2009..alhamdulillah, smuanya ok..skg Cuma minum susu anmum n asid folik je ler..ade vitamin lain key g bagus yg korang tau..kongsi2kan la ngan kite..



Ok, nanti kite sambung lagi ye..

4 comments:

atty's said...

Tahniah orked..takecare

♥ damia ♥ rania ♥ said...

tahniah kak...
meriah la pas ni umah akak...
nnti dh brsalin bgtau ek...

ch@ said...

huaaa best-best, meh bagi aura kat kita meh. hehe.

lydzar said...

congrates!

haah sama la umur anak2 kita..

takecare yer..sy jalan dulu bersalinkan anak saya hehehehee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails