SaHaBaT IsTiMeWa

Sunday, December 30, 2012

Kami ke Karnival Sayangi Selangor

Korang da pergi tak Karnival Sayangi Selangor anjuran, BN..BN Selangor mendapat kerjasama baik daripada i-City untuk membenarkan kemasukan percuma sepanjang karnival ini berlangsung.

Saya dan family pergi semalam 30/12/12, lepas Maghrib kami keluar rumah, ingtkan oergi time tu tak ramai orang, rupenya mak oii macam semut. Tua muda, dewasa, kanak2, bayi , makcik2 yang berkerusi roda pn ade..sungguh meriah dengan orang, Lampunya2 macam biase je, Cuma ade tambahan lampu berbentuk bunga matahari dan burung bangau terbang, tak jauh beza dengan  yang kami datang baru2 ni.


 Sesampainya kami kat ctu hujan turun renyai2 dan semakin lebat, dah la tak bawa payung. Alesya nasib baik boleh guna topi abah, yang Aqilah pulak guna kertas untuk tutup kepala..lawak betul…Afiqah pulak tak nak tutup kepala dengan towel, bile tutup kepalanya dia marah…amboiii  garang betul…nak tak jalan je la…letih juga dukung Afiqah ni, maklumla dam akin besar, kalu tau baik bwa stroller…HB saya ni kurang gemar skit bwa stroller ni, leceh katenya..jalan punya jalan ade kedai payung, jadi HB belilah sebatang payung, dapatlah Afiqah berpayung. Kebetulan kat depan tu pulak ade kedai menjual rain coat..tanya punya tanya rm4 untuk kanak2..sambar la 2 untuk Alesya ngan aqilah…rm8 percuma wisel kateya..amboiii..pandai betul apek tu..alhamdulilah, selamat anak2 saya dari hujan…sya dan HB bhujan pn xpe, kami masih kuat..tapi bile dah malam macam xde yang menarik, banyak gerai2 yang dah ditutup.  Ye la, sape nak overtime sampai ke malam ye tak? Heee…Mungkin kalu datang siang lagi meriahh kot….tapi tak nampak la cahaya lampu..



Sempat juga melabuhkan kaki ke booth 1m4u…kena like FB pastu kena ambil gambar dan dapat coklat kit kat..suka la aqilah ngan alesya…saya tengok ajer..heee

Takde ape yang menarik dapat dibeli pn, Aqilah sibuk nak main mainan…bukan tak nak layan, tapi terlampau ramai manusia, jadi terpaksa hampakan hasratnya…kesian dia…menangis nak naik mainan…tak sampai hati rasenya. Tapi mase datang tempoh hari dia dah merasa naik yg pusing2 tu…ape ke bendanya tu…gayat wooo…tak sanggup nak pandang bawah…bergegar jantungku…yg anak2 selamba je…siap melompat lagi…punya la mahal bayar..ok nk blik dulu…esk adik nk sambut tahun baru kt icity pulak…

1 comment:

Fadilah Aziz said...

tak pernah lg pergi I-City, entah bila saya nak sampai sana..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails