SaHaBaT IsTiMeWa

Tuesday, July 31, 2012

Bukan Bidadari...


Sejak beberapa minggu ni setiap malam Selasa mesti layan Citer ‘Bukan Bidadari’…memula tengok dulu macam x bes jer..lastnya jatuh hati pulak..sampai la smalam, geram betul tengok si Arif tu, mase bercinta ri tu punya ler romantic gile, punya la baik…lepas kawin da la cemburu gile, pastu sanggup pulak pukul memukul…adoiii…sedih..tu la dia, kawin ikut emosi…tanpa restu mak ayah…kan da nyesal nnti…jom tengok synopsis dia…

Sinopsis Bukan Bidadari

Drama Bukan bidadari membawa kita menelusuri kehidupan Inas, seorang gadis kaya yang manja dan sombong.  Hidupnya menjadi tunggang langgang setelah bapanya mati. Inas dan ibunya, Suraya dihimpit hutang dan  mereka tidak ditinggalkan sebarang harta untuk meneruskan kehidupan.

Tiada pilihan, dua beranak ini pulang ke kampung Suraya dan tinggal bersama kakak Suraya, Hawa. Inas membenci kehidupan di kampung, Malah dia juga kerap menyalahkan ibu dan arwah bapanya atas tragedi yang telah menimpa dirinya. Di kampung, seorang pemuda yang bernama Kamal telah jatuh hati dengan Inas dan sanggup buat apa sahaja agar Inas bahagia hidup di kampung.

 Inas terus ditimpa nasib malang apabila dia diperkosa oleh bekas teman lelakinya, Shidi yang datang mencarinya di kampung dan menyebabkannya mengandung. Kamal cuba untuk membantu Inas tetapi Inas terlalu degil demi mencapai cita-citanya untuk keluar daripada kampung itu dan mencari kebahagiaannya sendiri sehingga dia sanggup meninggalkan anak yang dilahirkan.

Semasa berada di Kuala Lumpur Inas telah bertemu dengan Arif, anak usahawan yang kacak dan berbudi pekerti. Akhirnya Inas berkahwin dengan Arif tanpa mendapatkan restu daripada ibunya. Malangnya, selepas berkahwin, Arif  sering mendera emosi dan fizikal Inas.

Banyak kali Inas cuba melarikan diri tetapi tidak berjaya. Disebabkan tidak sanggup menerima seksaan oleh Arif, Inas telah mempelajari seni pertahanan diri. Akhirnya Inas berjaya melepaskan dirinya dengan membunuh Arif. Inas pulang ke kampung mencari ibunya dan Kamal. Dia hampa apabila mengetahui Kamal sudah menjadi tunangan orang. Apakah yang terjadi kepada Inas seterusnya? Masihkah dia mampu berada hati Kamal? Bagaimana pula dengan  Arif yang telah dibunuh Inas? Dapatkah Inas menemui kebahagiaan hidup pada akhirnya?

Saksikan kisah penuh emosi dan tragis ini dalam Slot Lestary di TV3 tiap Selasa.

2 comments:

MystoryPic said...

Salam perkenalan ...Kak Orked

Orked said...

Salam kenal kembali mystory pic..heheh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails