SaHaBaT IsTiMeWa

Tuesday, April 20, 2010

Setia Bersama Enfagrow A+


Sekarang kami beli susu Aqilah kat 99 Speedmart je . Sebab bagiku harga kat cni lagi murah berbanding ngan pasaraya dan kedai2 yang lain. Kalu kat pasaraya besar mencecah RM 80 + kalu yang dalam tin. Kami biase beli yang dalam kotak besar tue harga dalam RM 69.95 dan yang kotak kecik RM 38.30, kotak kecik ni rasenya sebelum ni harga dalam RM36+ je..sekejap je dah naik harganya. Lagipun 99 ni tak ramai orang, senang nak bayar n dekat jugak ngan kawasan rumah.

Sekrang ni dah ade susu baru lak..kalu dulu kotaknya kuning tapi yang baru ni kotak cam oren. Dulu memula tak brani nak beli kotak oren yue sebab takut Aqilah taknak minum. Tapi p lagi skali bace rupenya same ngan kotak ngan lama tue, Cuma dia ade tambahan benda2 lagi..ok la, sebab harga nya tetap same..Aqilah ni pminat perisa honey, dulu skali penah ler ku terbeli susunya perasa vanilla..ble buat susu dia tak nak..katenya tak sedap, jadi terpaksa la beli yang lain. Puas ku pikirkan ape nak buat ngan susu tin vanilla tue. Dah la beli kat IOI harga RM80+. Akhirnya ku campurkan vanilla n honey..sib baik dia tak dapat rase lain..Aqilah mmg kuat menyusu..rase nak tukar susu lain..tapi rase macam tak sampai hati je..takpe le dia dah serasi ngan ENFAGROW A+ ni..terima kasih ENFAGROW A+..

4 comments:

BabyFea said...

hi,

awak tau sbb apa packaging dia lain & naik harga? sebab cmpny dia da standardkn packaging dia dgn oversea. Maknanya kalo u g oversea pun, u akan jumpe packaging yg sama, jadi customer x confuse. Sblm ni packaging mesia & negara lain berbeza. Cstmr mengadu susah nk dptkn susu tu. Dats y diorg tukar ke oren.I pn terkejut gak tgk reger dia... naik harga hanya disbbkn tkr packaging.Contents sume sama.Ada gak try tukar susu, tapi tak leh la.. my doter da biasa since 9 months.. jadi kena pejam mata je bagi susu tu kt dia... seb bek kuat makan. kalo minum susu je, kopak gak duit mama & papa dia..nk jimat kena full BF kut... isk... :-)

YUSMA
http://babyfea.blogspot.com

Orked said...

O ye ke wak..tapi buat amse ni harga dia masih same ngan hrga susu lame kan..jgn harga dia naik lak pas ni dah ler..same le ngan aqilah, da biase ngan susu ni..

xpe le wak, demi untuk kebaikan anak2 ye tak..semoga anak2 kte terus mmbesar bersana enfagrow ni..

atty's said...

semenjak fir dah besau ni ..lama dah tak beli susu..

Adlina Husaini said...

ina tak sabar nak tunggu tukar beli enfagrow..aisy dah nak masuk 1thn bulan dpn..hihih..enfalac mahal siot..almost setahun ku bersabar hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails